IK Kongahälla/Kungälvs FF

Referat: IK Zenith (B) - IK Kongahälla/Kungälvs FF

Vinst även i bortapremiären

Vinsten i premiären mot Ahlafors följdes av en vinst i bortapremiären mot IK Zenith i fredags. En bättre start på säsongen är svårt att tänka sig då vi nu tagit full pott på inledningen av serien.

Vi börjar matchen lite trevande och är ganska slarviga i vårt passningspel. Men trots det så visar vi redan från start att vi är mer taggade och aggressiva än vad motståndarna är. Det märks tydligt över hela banan, och felpassnignarna och misstagen vi gör räddas snabbt upp med hårt jobb och vi vinner tillbaka bollen. Det dröjer inte allt för lång tid in i första halvleken innan vi får utdelning på pressen och jobbet när Mickan skjuter in bollen från en mycket svår vinkel och vi tar ledningen i matchen.

Detta är något som vi inte är allt för vana vid. Blickar vi tillbaka till förra säsongen var det ofta så att vi fick slita hårt, ibland hela matchen för att få ta ledningen. De flesta matcherna fick vi dessutom jobba ikapp underläge vilket alltid är mentalt tufft. Men inte mot Zenith, och vilken skillnad det målet gjorde.

Efter att vi tagit ledingen slappnar vi av på ett helt annat sätt och vi börjar rulla boll. Kul att se hur vi tror på vår spelidé och vågar slå bollen på få tillslag. Andra målet kom precis innan halvtid när Carlsbogård hängde i luften likt sin kusin på en hörna och nådde utan tvekan högst. Idas hörna hittade pannan och 0-2 i halvtid.

I den andra halvleken är det i stort sett IKK för hela slanten. Vi gör en fantastisk halvlek där vi kommer till många fina lägen och där vi kontrollerar spelet så som vi vill. Vi från sidan gjorde en förändring och gick ner på 4-3-3 och de klarar vi av med bravur. Det kunde dock blivit 1-2 vid en situation tidigt i andra men där gör Olivia en jätteräddning och ser till att vi nollar Zenith på deras hemmaplan. Vi har också tjejer på bänken som kommer in och sliter precis lika hårt vilket knäcker motståndarna då de inte orkar med vår press. Fantastiskt kul att se attityden och inställningen på de som blir inbytta. Det gör stor skillnad.

Sista målet för fredagskvällen gör Elina på ett minst sagt oortodoxt sätt. Vi vet sedan tidigare att Elina gärna inte sätter pannan till och på Hanssons inlägg från vänstersidan var det ingen skillnad. Men man kan göra mål på många olika sätt och Elina hoppar upp och gör mål med axeln/ryggen. Slutresultat 0-3 och vi tuffar på i tabellen.

IK Zenith - IK Kongahälla 0-3 (0-2)
Mål: Mikaela Gustavsson, Amanda Carlsbogård, Elina Thorell.